De kracht van web analytics

Bij online marketing draait alles om data. Zonder data kan niets aantoonbaar gemaakt worden en dat is precies waarom web analytics zo belangrijk is. Het vormt het hart van de online marketing. Alle bewegingen, acties en gedragingen worden vanuit hier zichtbaar. We kunnen meten, verzamelen, analyseren en rapporteren.

Met web analytics komen we erachter waar de bezoekers vandaan komen. Hoelang ze de website bezoeken, hoeveel pagina’s ze bekijken en op welke zoekwoorden de meest converterende bezoekers binnenkomen. Allemaal informatie die er voor zorgt dat we de inzet van online marketing nog verder kunnen ‘finetunen’. Verder is web analytics een belangrijke tool om conversies te meten. Hoeveel is een aanvraag voor uw dienst waard? De waarde van een conversie heeft mede invloed op de te kiezen strategie en het budgetbeheer.

Google Analytics


De belangrijkste en meest gebruikte tool is Google Analytics. Zeer uitgebreid, met de mogelijkheid om ook data van externe bronnen te verzamelen. Met externe bronnen bedoelen we in dit geval alle niet Google diensten. Denk aan social media als Facebook, nieuwsbrieven vanuit bijvoorbeeld MailChimp of data vanuit Bing Ads. Niet gek dat wij dan ook altijd standaard binnen onze Fitt All-In-One diensten Google Analytics implementeren.

Sturen naar succes


Met web analytics adviseren we in het verbeteren van de functionaliteit van de website, de juiste teksten op de website en de inzet van online marketing. Door constant data te analyseren voor optimalisatie sturen we naar succes.

Maakt u al gebruikt van web analytics, maar vraagt u zich af of deze wel goed is ingesteld? Vraag gerust ons advies. Om alle data correct door te krijgen vereist het de nodige kennis. Wij staan u graag bij.

web analytics

Wist u dat wij ook binnen onze Fitt All-In-One diensten altijd zorgen voor een complete online marketing inrichting? Zo koppelen wij standaard altijd Google Analytics, Google Adwords, Google Searchconsole en Google Tagmanager. Om een online topconditie te bereiken moet je weten waar je staat en weten waar je heen wilt.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden?
Bekijk onze Fitt All-In-One pakketten of vraag direct advies aan.

Facebook
Facebook
Google+
Google+
DISPLAY_ULTIMATE_PLUS
LinkedIn

 

Meer online marketing diensten?